Bijdragen aan een groenere toekomst met duurzame badkamerproducten

Dat de badkamer een belangrijk onderdeel van je huis is hoeven we je niet te vertellen. Het is dus belangrijk om er goed bij stil te staan hoe je er het meest duurzaam en milieuvriendelijk gebruik van kunt maken. In deze blog gaan we je vertellen hoe je je badkamer nog duurzamer kan maken. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee. En natuurlijk voor de gezondheid van je gezin.

Energie-efficiënte producten

Een van de beste manieren om meer duurzaamheid in je badkamer toe tevoegen, is door energie-efficiënte producten te kiezen. Neem bijvoorbeeld de “Geberit Aquaclean Mera Comfort douche wc”. De warmwaterdouche heeft een unieke dubbele waterstraal, aangevuld met lucht die zorgt voor een ultieme reiniging met zo min mogelijk water: de WhirlSpray. De hoeveelheid stroom en geld die je hiermee bespaard is natuurlijk afhankelijk van een andere factoren.

 

Infraroodpanelen

Tegenwoordig zie je ze steeds meer: infraroodpanelen.  Deze panelen kunnen een ideale toevoeging zijn voor jouw badkamer. Ze stoten geen CO2 uit, hebben weinig onderhoudskosten, zijn enorm snel in het verwarmen van je badkamer en zijn ook nog een enorm energie-efficiënt. Dit komt omdat ze energie direct omzetten in warmte, en verwarmen dus niet eerst de lucht en dan pas de objecten zoals bij traditionele verwerkingstechnieken. 

 

Wilt u meer informatie over infrarood-panelen neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Duurzame materialen

Ook een manier om duurzaamheid in je badkamer toe te voegen, is door duurzame materialen te kiezen. Bij Schiphorst-Sanitair  vind je bijvoorbeeld allerlei producten gemaakt van natuurlijke materialen, zoals bijvoorbeeld solid surface.

Deze materialen verbruiken ten eerste een stuk minder energie tijdens productie, en zorgen ten tweede vooral voor een duurzame en milieuvriendelijke uitstraling in je badkamer.

LED-verlichting

Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, is het om na te denken wat voor soort verlichting je graag in je badkamer wilt hebben. Bij Schiphorst-Sanitair vind je energie-efficiënte verlichting, zoals "LED-spiegelverlichtingsbalk", deze LED-verlichtingen verbruiken tot wel 90% minder energie dan bijvoorbeeld een gloeilamp. Klik hier voor nog meer informatie over LED-verlichting in de badkamer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.