Tips voor onderhoud gekleurd sanitair

De nieuwe trend voor in de badkamer is gekleurd sanitair. Vroeger zag je in een badkamer veel wit, tegenwoordig zijn veel meer mensen op zoek naar (mat)zwart, geborsteld koper of geborsteld messing. Zwart is tijdloos en daarnaast geeft het je badkamer een chique uitstraling. Lees snel verder voor de leukste inspiratie en combinatie's

 

Gekleurde badkamer kraan

Als je kiest voor zwart sanitair in de badkamer, kan je dit ook combineren met Gekleurde kranen. Voor de wastafel kan je bijvoorbeeld gaan voor een inbouwwastafelkraan of een wastafelmengkraan.
Voor je een keuze gaat maken voor een kraan, zou je nog moeten nadenken of je gaat voor een eenknops of tweeknops mengkraan.

Zwarte wastafel

Als het om wastafels gaat is de keuze ook groot. Je kan natuurlijk kiezen wat voor vorm wastafel je wil, hoe groot hij moet zijn en of je een dubbele of enkele wastafel neemt. Qua vorm zie je meestal rond, ovaal of vierkant. Daarnaast moet je ook nog de keuze maken of je er een kastje, plank of niets onder wil. Kortom, genoeg punten om over na te denken.

verschillende kleuren in de badkamer combineren

In plaats van de hele badkamer zwart maken, kan het ook heel mooi zijn om het Gekleurd sanitair met andere elementen of kleuren te combineren. Zwart kan bijvoorbeeld heel mooi staan bij marmer en hout, dit zorgt voor een chique uitstraling.

Wat er ook chique uitziet bij zwart sanitair, is om dit te combineren met gouden kranen. Als je wil dat het zwarte sanitair goed opvalt in de badkamer, kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld de kranen zwart te nemen en de rest wit. Of je kiest voor zwarte badkamermeubels en bijvoorbeeld een witte wastafel.

Gekleurd sanitair schoonmaken

Het is natuurlijk belangrijk je gekleurde kraan anders schoon te maken dan je kraan van Chroom. Het is nodig om wekelijks je kranen te reinigen met een milde reiniger. Azijnzuur, chloor, fosforzuur, zoutzuur en elk ander agressief zuur kan je kraan schade aanbrengen.

Zodra een van deze bestanddelen in je reinigingsmiddel zit, kan je beter iets anders gebruiken. Bijvoorbeeld groene zeep, dit maakt je kranen mooi schoon en brengt geen schade aan.

Het is wel belangrijk om erna goed je kranen te spoelen. Een manier om je kraan langer kalkvrij te houden, is om het na elk gebruik droog te maken met een zachte doek.

De haakjes van een microvezeldoekje kunnen krassen achterlaten op je mat zwarte kraan, dus gebruik bijvoorbeeld een handdoek. Verder zijn schuursponsjes en schuurmiddel ook te agressief voor je gekleurde kraan.

Heeft u tips of advies laat het ons weten.

Plaats dan een reactie hieronder 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.